Nicolae Vasilescu Karpen a fost unul dintre cei mai mari savanţi români, întemeietor al Universităţii Politehnice din Bucureşti, îndrumător timp de 20 de ani al acestei instituţii de învăţământ, dar şi cel care a realizat cunoscuta pilă electrică K, ce reprezintă şi azi un subiect de legendă şi controverse. Drept urmare dorim să promovăm figura savantului Vasilescu Karpen, multitudinea realizărilor sale de pe parcursul vieţii, dar şi orice informaţie despre legendara Pilă K. Nu în ultimul rând, vom face şi o prezentare a atât de actualului subiect al surselor de energie electrică - pile electrice, pe care le întâlnim la tot pasul în echipamentele pe care le folosim zi de zi.
Dezvoltarea şi administrarea acestui este rezultatul activităţii unei echipe constituită din:

  Nicolas VENIAMIN Nepotul marelui om de ştiinţă Nicolae Valilescu Karpen şi susţinătorul acestui site.
  Aurel TUDORACHE Muzeograf Principal la Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida", autorul propunerii de re-evaluare a perspectivei asupra Pilelor K
  Dănuţ-Puiu ŞERBAN Administratorul acestui site.
  Ion BOBIA Est Computer SA, asigură hosting gratuit pentru acest site.
  Andrei Costin NICOLAIDE Profesor doctor docent, membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, autorul lucrării Significance of the Scientific Research of Nicolae Vasilescu Karpen (1870-1964), Ed. AGIR 2006.
  Dănuţ-Ionel VĂIREANU Profesor doctor inginer în cadrul Departamentului de Chimie Anorganică, Chimie Fizică şi Electrochimie al Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor - Universitatea Politehnica Bucureşti.

Evident că acest site nu ar putea să omită şi eforturile celorlalţi ingineri, fizicieni, chimişti sau istorici care au dăruit o parte din timpul lor pentru a studia viaţa şi opera marelui savant.
Alte iniţiative şi obiective care păstrează vie amintirea marelui savant:

  · Pilele Karpen aflate în patrimoniul Muzeului Naţional Tehnic Prof.ing. Dimitrie Leonida din Bucureşti
  · Sala Nicolae Vasilescu Karpen a Muzeului Universităţii Politehnica din Bucureşti
  · Bustul lui Nicolae Vasilescu Karpen de la Facultatea de inginerie electrică a Universităţii Politehnica din Bucureşti, opera sculptorului Silvia Radu, dezvelit la 12.05.2011, în prezenţa nepoţilor savantului, cu prilejul împlinirii a 90 de ani de învăţământ electrotehnic.
  · Colegiul Tehnic de Comunicaţii Nicolae Vasilescu-Karpen din Bacău
  · Asociaţia Karpen 2010 a Colegiului Tehnic de Comunicaţii Nicolae Vasilescu-Karpen din Bacău
  · Fundaţia cultural-ştiinţifică Nicolae Vasilescu Karpen a Colegiului Carol I din Craiova, fostul Liceu Nicolae Bălcescu
  · În 1941 Politehnica din Bucureşti, prin intermediul Facultăţii de Electromecanică, instituia Premiul Nicolae Vasilescu Karpen, în valoare de 50.000 lei, ce ar fi trebuit acordat la fiecare cinci ani, începând cu anul 1942, unei lucrări de valoare din domeniul electrotehnicii sau electricităţii, inclusiv teze de doctorat.
Poate ar fi necesar de a studia posibilitatea reînfiinţării unui astfel de premiu.
  · Strada Vasilescu Carpen - Craiova.